Pool

Nu har det varit mycket igen =) hinner ju knappt med någonting nu när man jobbar, bara det som måste göras.
Fick hem 2 vagnar med hö igår så stor del av kvällen spenderades på höskullen, och då stapplades det balar ingenting annat...
Pappa och Lena var snälla och kom hit och hjälpte till, tur att jag el vi har dom.

Med Olliver går det bara framåt han har fått 2 stycken tänder nu i underkäken =)
Nu står han och rockar till Volbeat i hoppgungan =)
Var och köpte en lite pool till Olliver igår så den har vi badat i idag, den är tillräckligt stor för en annan oxå så man kan bada med han, det var riktigt roligt det tyckte han.
Var även och införsaffade en gåstol i helgen, så den röjjer han loss i på dagarna.

Helt underbart känns det att vara ledig nu i 2 dagar, hoppas solen fortsätter att hålla i sej så man kan få njuta lite.
Hästarna har jag fått ändra dygnsrytmen på. är så vartm på dagarna för dom så nu går dom ute på nätterna och vilar inne i stallet på dagarna, dom verkar tycka att det är riktigt skönt iaf.

Allergi

Här var det dåligt uppdaterat..men men
Har varit mycket nu med jobb och så har vi målat huset och grejat.
Inge har varit på återbesök hos vet. roligt med allergi hundar, nu ska han badas i allergischampo 1-2 ggr/ vecka har en massa salver och sprayer som det ska smörjas med och donas när han får utslag.
Plus att han nu äter allergi foder som han får äta 3 potioner om dan för att hålla hullet S-) och bara det går på ca 1200 kr i månaden billigt å bra el nått.
Men men han ska bara äta det i ca 6 veckor till sen så ska vi tebax till vet. och utreda om det även finns en foderallergi.

Ska snart iväg till jobbet och det känns riktigt skönt av nån annledning idag....

typiskt

meeen skrev ett långt inlägg och allt försvann..*suck*
får se om jag orkar skriva om deet senare...

Skor

Dagarna rullar på alldelens för fort nu för tiden. Har redan hunnit jobba 4 dagar.
Vaknade på soffan för ca 30 minuter sedan av att johan väcker mej, så det var bara å kliva upp och ut i stallet och mocka och ta in hästarna, tur det är sommar iaf.
Naturligtvis så hade Dante tappat en sko oxå som jag lära slå på.

Nu väntar jag på att Johan ska komma in med hundarna så jag får behandla lilla Inge innan jag ska sova.

Varför??

Just nu funderar jag allvarligt på att skita i allt vad bilar heter och börja åka buss....
el kanske inte men är bra less på bilar nu.
Skjutsade in Johan till jobbet imorse, mitt på E4:an naturligtvis på den enfiliga delen, får vi punktering, suck suck. på pappas bil.
Tog väl ca 10 minuter innan vi lyckades hitta reservhjulet som satt under bilen med en vajeranordning som man fick sruva ner med hjälp av fällkorset highteck =)
Ingen handbroms finns det på bilen heller så fick kila fast hjulen med ett par stenar.
Sen fick Johan springa ut, (det var naturligtvis vänster däck ut mot vägen som det blev punktering på)  lossa bultarna akta sej för bilarna, skruva loss en bult akta sej för bilarna osv.
Men men ca 35 minuter senare var däcket på och vi rullade igen.
Stannade efter ett par kilometer för att efter dra bultarna då fälgen var så rostig så man dra fast däcket på navet(heter det så på en bil??) då upptäcker han att det är väldigt dåligt med luft i däcket har nog suttit under bilen ett X antal år. Så får köra lite lungt till Gävle bro och pumpa däcket nbär vi kom fram ångade det av däcket =)
Är hemma nu iaf och än så länge e det fortfarande luft i däcket.

Inge har varit till tant docktorn idag oxå, han har ont i öronen och gnager sej om tassarna och som jag misstänkte så e han troligtvis allergisk.
Så nu har han fått örondroppar (vilket han hatar att ta, så man måste vara 2 stycken en som håller och en som droppar), ögondroppar, salva till tassarna, en tratt utifall han gnager mycket + allergi foder och den lilla räkningen gick på nästan 3000 kr klart å betalt.
Men men vad gör man inte för att dokm små liven ska må bra.
Bara fodret gick på över 800 kr och sen tog dom blodprov som dom skickat iväg för att se om det är allergi och vad för slags och det provet gick på 1000 spänn.
Billigt å bra när djuren blir sjuk, tur att det nästan aldrig händer (ta i trä).

Bilfärd

Dagarna rullar förbi alldelens för fort tycker jag, det börjar dra ihop sej på lörda börjar jag jobba. Har ju fått ett jätte fint schema eller nått börjar med å jobba FEM helger i rad...jaja så e det ibland =) e ju ledig nån dag i veckorna iaf, fast å anndra sidan så e det ju bättre för Olliver då nån av oss är hemma så slipper han så mycket barnvakt.

Tro inte på fan att fjädern på v.f på passaten är av nu har vi ingen bil, men som tur är fick vi låna pappas bil så ska han försöka fixa båda bilarna så fort han kan.
Det var ju riktigt skrattretande igår, jag,  johan och Olliver var ute och åkte och kollade lite körvägar längre bort, vänder på ett ställe och när vi börjar åka igen så gnisslar det och tjuter utav fan från v.f så vi undrade ju naturligtvis var det var. Ringer pappa som får lyssna på ljudet om han kunde lista ut vad det va, han gissade på att det var nånting som skurit så vi fick strikta order om att inte köra där i från han skulle komma upp och hämta oss.
Suck många tankar han  man tänka ingen barnvagn hade vi var ca 3 km hemifrån inte roligt att gå med bilbarnstol, men men.
Johan plockar av hjulet då ser vi att fjädern är av och gnisselljudet var bara en skyddsplåt bakom bromsskivan som böjt sej.
Så vi åkte hem lite försiktigt och sen kom pappa och Lena upp med bilen.

Det var väl en menning med att vi skulle se att fjädern var av eftersom plåten började gnissla, nu vet vi iaf vad det är som har klonkat i bilen när vi körr i gupp, den lilla fjädern har varit av ett tag så vi har ju haft en satans tur att det inte har hänt nånting.

Det är ju tur att det går ju att åka buss till jobbet om man vill men jag vill inte projekt...har ju busshålspltsen alldelens utan för grind hållet =)

Föresten har 2 lediga stallplatser om nån är sugen på att hyra in häst =)

Djuren

Hos kotknackarn igår gick det bara bra, han var bra i ryggen bara H.F. knä som är som det är =) men jag tror att det beror på Lindus gammla spak skada som han fick när han var 2 år. Så nu ska vi inte tebax förens om 3 månader =)

Har varit ute och rensat ur 3 rabatter som har varit runt huset och altanen, förstår mej inte på dom som bodde här innan oss om man inte har nå intresse av att ha rabatter varför gräver man inte bort dom istället för att låta ogräset ta över ser ju bara anskrämligt ut... men men nu 'är dom borta iaf 3 blobuskar fick stå kvar än så länge.
Funderar på om vi ska lägga ut en fiberduk och på med stenar typ svarta och vita el nått det lär ju visa sej.
Johan ska få bygga en ny trapp till altanen först iaf =)

Hästarna våra trivs då som fisken i vattnet här iaf, stod och spanade ut över hagen då ligger dom ner båda 2 bredvid varanndra, så söta så =) lilla "fölungen" (som Lindus fortfarande kallas för trots att han är 5 år nu =) ) och Dante.
Det är en underbar känsla man får när man märker att djuren trivs och mår bra.



Uttråkad

Vilket tråkigt väder det är idag igen, känner mej bara trött och uttråkad idag igen.
Har ingen lust att göra nånting men men.
Ska ut och ta i tur med den sista veden när Johan kommer hem idag, skönt att han bara jobbar kort dag idag =)
Sen blir det körning ikväll.
Imorron bär det av till kotknackarn igen med Lindus förhoppningsvis sista gången, sen träna han lite lätt i veckan så blir det förhoppningsvis banan och intervaller nästa helg, vi får se el kanske inte dom har ju lagt på så mycket grus på rakan så den är ju så mjuk och jag har ingen lust med senskador. Jaja det lär ju visa sej hur det blir.

Hoppgunga

Idag har jag lyckats slå huvet i hoppgunge stången 2 ggr gör lite ont, men helldre mitt huud än Ollivers =)
Hoppgungan är riktigt uppskattad iaf, han står å studsar lite snurrar runt och tittar och sen att Inge kommer och passar på honom gör ju inte saken mindre rolig, Olliver tycker att Inge är väldigt rolig.
Han tittar ofta efter Inge och skrattar åt han när han kommer och sen "slår"klappar han på han och Inge är så nöjd så, han står där och tar emot han, och tittar matte bort lite kan man ju passa på att slicka lite på handen el nått , vilket jag inte uppskattar, men men.

Ved högen den minskar iaf, nu är allt upp kapat så nu är det kjanske ca hälften kvar att klyva bara, sen så är vi färdig.
Det ska vara färdigt till helgen, då vill Calle ha tebax släpkärran iaf.

Fyndat en massa kläder har jag gjort till Olliver oxå, han växer ju så det knackar, har nu strl 68/74 han ska tydligen bli en stor kille han.







RSS 2.0