Bilder


Jaha

Sov som en döing inatt, var ganska trött imorse när Olliver vaknade, trodde inte att kl var mer än 2 på natten, men det var den.
Skönt var det iaf att få sova =)gick nog på nån reserv energi igår kväll.
Tom att jag var snäll mot JOhan och gick ut och mockade innan jag gick och la mej.

Nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå så Johan kommer hem nångång, så jag får ut och köra lite häst.

PÅ sönda blir det födelsedagskalas för lilla Olliver oxå, (en dag tidigt men så är det när folk jobbar måndagar) fattar inte riktigt att han redan blir 1 år, tiden går så fort.
Johan blev helt tyst igår när jag sa att Olliver fyller på månda =) lite lätt chockad över att tiden går så fort.

Ska försöka börja röjja lite här inne idag, jobbar lång dag både torsda och freda, tänkte skicka iväg JOhan och Olliver till stan och handla lite då =) sen blir det storstädning på lördan.
Kan ju inte direkt påstå att jag har lite att göra.

Rolig historia

Känner mej skit trött idag, men ändå känns det som jag har massa energi att göra nått här hemma men orka.
Undra om det är kroppens sätt att inte ramla ihop och somna där man står.
Blev jobb inatt så jag känner mej lite sliten då jag är inne på mitt andra vakna dygn nu, men fick sova ca 1 och ½ timme med Olliver när jag kom hem...sitter och väntar ut han nu så vi kan gå upp och sova en stund till =)

(Johan- nej jag kommer inte göra många knop hemma, vet vad du tänkte nu när jag skrev det. ;) )

Jag och Olliver sitter och lyssnar på Volbeat nu, Olliver står och dansar och tycker det är skit bra =)

Nää inte kommer det nå vettigt ur detta inlägg iaf, hjärnan funkar inte riktigt känner jag är som tankarna simmar genom klister.

Hörde en rolig historia här om dan :
-vad är det för likhet mellan jehovas vittnen och en pung?
- båda knackar på men ingen får komma in......

Det är hög nivå på humorn idag....

Julklapp

Har haft en bra julhelg, lite åkande bara men så är det väl...nu är då julen slut för detta år, nu kan man pusta ut i ett år innan nästa.

Hade tänkt att jag skulle vara ensam hemma idag, då Olliver sov över hos sin farmor och farfar igår, så hade jag planerat att Johan skulle hämta han själv och jag skulle vara hemma och dona lite och köra häst, men det blidde IKEA istället och så köpte vi oss en julklapp till oss själva =) vart ett nytt vardagsrums bord, vart så snyggt.
Skulle vilja köpa en massa nya saker till huset men men det får bli lite pö om pö.

nää orkar inte skriva nå mer nu, får bli mer en annan dag.....

vad gör jag uppe??

Då kan man ju undra vad jag göra uppe nu....med tanke på att jag ska upp snart igen och åka och jobba, det undrar jag med.
Johan tyckte tydligen det var helt okej att somna uppe med Olliver och lämna mej med allt *suck*
ja det är väl inte med flit han gör det och vist jag kan gå upp och väcka Johan, men då vi har haft denna diskution tidigare och jag anser att Johan är så pass gammal så han kan hålla sej vaken medans Olliver somnar, jag tycker inte att jag ska behöva se efter Johan oxå, han vet allt som ska göras här hemma på kvällarna men men...

Håller på att elda nu då det bara är 19 grader inne och jag inte vill vakna upp till ett iskallt hus imorron bitti. (och jag är för snål för att slå på elen...)
Var 16 grader imorse och det tog nog en extra halvtimme innan jag klev upp då jag låg och frös och inte ville kliva upp men men....


Jaha nu var det bara 5 timmar kvar tills jag ska upp igen, va roligt att man får så mycket sömn men men

Det bare går...

Skjutsade in Johan till stan imorse, så han fick ta fåårrden som har ståt i sätra en vecka.
Och den lilla fåårrden startar på engång, då har den ståt ute i snö oväder och minusgrader utan motorvärmare =)
Känns lite tråkigt att vi kanske ska byta ut fåårrden i sommar, den bara går och går men känner även att vi skulle ha haft en ny lite säkrare bil som man även kan köra Olliver i.
Är så mycket krångel nu om jag ska åka till jobbet, oftast får jag först åka till stan lämna Olliver och sedan åka och byta bil med Johan och sedan vidare tebax upp hit och åka till jobbet, om vi inte börjar samtidigt då lämnar ju Johan.

Vann ett par vinter stövlar till Olliver på tradera igår och jag hoppas att dom kommer idag, då dom anndra vinterskorna är för små och bara ramlar av fötterna.

Var på stan förra veckan och skulle försöka köpa ett par men det sket jag i, utbudet var jätte dåligt och om man hittade några så kostade dom ca 600 spänn, för ett par barnskor som han troligtvis inte kommer kunna ha hela vintern, det är ju riktigt sjukt hur dyrt det är.
Sen börjar han ju även på dagis snart så då kanske man vill ha eller behöver 2 par.
Tur att tradera finns, har sparat åtskiliga tusenlappar på att handlka till Olliver där.

Hoppas ¨på att Johan inte behöver jobba över allt för länge ikväll, då jag tänkte ut och köra Lindus är ju skönt om man slipper göra det mitt i natten, ska ju även upp vid en 5 tiden imorron bitti...dax för lite jobb.

Mera snö =)

Ingen är nog gladare än jag för all denna snö =) ÄNTLIGEN kan jag träna häst ordentligt.
Idag blev det ett träningspass i djupsnön nere på åkern för Lindus, lite jobbigt tyckte han att det var, snön gick upp till knäna på han.
Men han tyckte även attd et var roligt, fast lite konstigt var det att springa nere i hagen tyckte han och sen gjorde ju inte Dante saken bättre när han sprang längs tråden i över delen och tyckte att Lindus var jätte konstig som sprang där ner =)
Dom är rolig dom små liven....vad skulle jag göra utan mina älskade hästar eller mina djur och Olliver (och Johan)???
Då skulle inte livet vara värt att leva...
men men så ska vi inte tänka....

Johan är väl nästan lika nöjd som mej över snön, nu får han vara ute och leka med traktorn.

Pulka åkning

Nämen, idag gick det fort att komma in hit, gick inte att blogga igår då det var så segt....
Vart en tur med Lindus igår, han fick jobba på bra trava i djupsnö =) inte riktigt nöjd med första vägen jag tog, behöver ha mer snö var inte tillräckligt med packad snö på vägen men men ska inte klaga nu när jag äntligen har fått min efterlängtade snö.

Olliver var ute och åkte pulka för första gången igår oxå, det tyckte han var riktigt roligt, har köpt en babypulka till han med bälte och ryggstöd den var perffa, nu ska vi bara införskafa en pulka till mej och Johan så vi kan åka med Olliver i pulkabacken =)
Så jag drog runt han här hemma på gårdsplanen medans Johan plogade, Olliver tyckte det var riktigt intressant med traktorn, jag stod mest och skrattade åt Johan, då han inte hunnit fått på snökejorna än så han stod mest och spann med traktorn ;)

Ikväll ska jag ta en ridtur på Lindus, nu kan man ju utnyttja den delen av hagen som inte hästarna går på, så det blir ett trava-i djupsnö-pass idag, fick Johan och ploga upp en gång åt mej genom hästarnas hage så jag slipper gå i djupsnön =)



SNÖÖÖÖÖÖÖÖ

Underbart det snöar på riktigt, kommit ganska bra med snö....nu är det bara att hoppas på att edt kommer tillräckligt så jag kan trava Lindus imorron =)

Var så underbart att vara ute i stallet ikväll, tog ut hundarna i hagen och dom var helt till sej för snön, lekte och donade =)

Det var de det......

Halvvägs in till stan imorse, kollade jag på mobilen och såg att jag hade ett missat samtal och ett medelande, det var chefen som ställde in mötet idag...jaja var ju ingen idé att vända om hem och sen hade jag lovat att hämta upp pappa på bilmetro, så jag har spenderat dagen med pappsen och Olliver =) har blivit kaffe drick och skitsnack =)
Han med att vara upp och hälsa på broder en sväng oxå, han är ständigt i mina tankar just nu......

Sen kommer man hem och möts av kaos... eller 2 ylande och skällande hundar innan för dörren som vill ut och pinka en liten son som är lite små trött då det inte har blivit så mycket sova idag som är lite missnöjd 2 katter som kommer och skricker och domderar...men men nu sitter jag här med en kopp kaffe och en prilla under läppen och försöker att andas och räkna....

Ska ta och leka lite med Olliver då han måste hålla sej vaken iaf en timme till...leka lite och sen ett bad tror jag =)

Tankar

Många tankar som virvlar runt i skallen just nu....
Föstår inte hur en person kan spela en roll i så många år, har slösat bort så många år på dåligt mående när jag inte ens har behövt, varför gör man så mot en annan person??
Varför inte säga vad man tycker och sen stå för det är det så svårt att vara ärlig??

Mycket som hänt den här helgen som får en att rannsaka sej själv....

Massage

Blev massage för Lindus idag på förmiddan, han är nöjd och jag är trött i armarna =)
Varit lite dåligt med massage av hästarna nu på slutet, får väl skylla på handleden och dåligt med tid, men det ska det bli ändring på, har dom en dipl. hästmassör till matte så ska dom väl bli masserade därefter oxå =)

Väntar på att Olliver ska vakna nu, blir lite lunch för han, om det är nått som duger åt herrn idag, han har inte haft nån vidare aptit på lunchen nu ett tag äter lite grann sen kniper han bara med munnen och ska inte ha nå mer, men det är ju tur att macka och frukt går ner =) sen på kvällen brukar han äta bättre, men han svällter då inte han växer så och verkar inte gå ner i vikt heller så jag är inte orolig.
Men så är ju jag oxå, jag äter bara mat ca 1 gång om dagen, vill bara ha nå lätt till lunch.

Ska in till staden och leka med Angelica sen när lunchen är avklarad =)
Men förengångsskull när man ska iväg efter Olliver sov stund då passar han på att sova i många timmar =)

Så nöjd =)

Är så sjukt, sjukt, sjukt nöjd med Lindus idag =) Hoppet lyser lite starkare nu, får se om det fortfarande gör det i slutet av januari =) mycket kan hända tills des men vi håller tummarna....

Banan

Blir banan med Lindus idag, får sällskap av Lisa och rödingen =)
Ska bli riktigt kul..
Jag har verkloigen tur att jag har pappa och Lena dom är så snäll och ställer upp till 200%
Pappa kommer upp efter jobbet och hjälper mej lasta sen tar han och Len amed sej Olliver hem och Johan hämtar upp han efter jobbet =)'
Så då kan jag åka upp på banan i lugn och ro och behöver bara koncentrera mej på Lindus =)

Nu vaknade lill prinsen oxå, nu är det lunch dags för han =)

Roligt =)

http://elfyourself.jibjab.com/view/vVyEBV9Rj5XljueS

Ensam hemma...

Jag är ensam hemma =) ganska skönt faktiskt, har väl inte hänt på nästan ett år nu =)

ditten och datten

Jaha då är det bara att hoppas på att sotarn inte kommer än då, då jag naturligtvis har eldat, hmm har lyckats med det förut oxå.
Men å andra sidan får han inte komma försent heller då jag ska in till staden och lämna Olliver och sen iväg på personal möte.
Är lite jobbigt när sotarn ska komma idag skulle han komma nångång mellan 11-14, tur att det inte är svinkallt ute då hade vi ju frusitihjäl här hemma....kanske inte så allvarligt men det hade då sprungit en massa isbjörnar här inne...

Igår vart det en skritt tur med Lindus igen och nya medryttaren var med och provade Dante =)
Blir nog jätte bra det här =)
Som jag sa tidigare nu är det ju mukt i backen igen och kan jag köra idag?? icke eller kan och kan men jag känner mej inte så manad å sitta och köra i kolmörkret vid 8-9 tiden ikväll, skulle verkligen behöva lysen på vagnen...jaja mycket som ska fixat men det finns för lite tid..

Fast hade Johan varit smart och lyssnat på mej kunde han ju ha tagit ut föräldra ledigt vid jul och nyår, då kunde han varit ledig i ca 2 veckor men gjorde han det??näää för han tror inte att hans jobb klarar sej utan han..*suck*
Jag kan förstå om han lägger ner så mycket tid på jobbet om det var hans företag men nu är det inte det, inte hans problem om dom anndra är inkompetenta....
men men det är som det är... 

Psykträning

Blev psykträning för Lindus idag, får göra det bästa av situationen nu när det är stenhårt i baken igen..*suck* el blev ju plusgrader idag och det regnar ute nu så till på månda när jag inte har nån möjlighet att köra är det väl mjukt igen men men.

Har även vgarit duktig idag och gjort kalops var riktigt gott och bra kött det bara smulades sönder i munnen =) Olliver tyckte oxå att det var jätte gott =)

Hoppas på att Olliver sover hela natten nu, han har varit lite "krånglig" nu ett par nätter eller nätter och nätter snarare kvällar, han somnar jätte bra och sover ca 1-2 timmar sen vaknbar han och är pigg och tycker att han ska få komma ner och lek i en 2 timmar sen så sover han när jag eller Johan går och lägger oss.
Lite drygt eller drygt men det är så skönt att ha kvällarna för sej själv och få sällskap i stallet men men det brukar ju aldrig hålla på länge när det blir så här max 2 veckor.
Huvudsaken han sover när jag sover så är jag nöjd =)

Nattuggla

Idag (läs igår, kl är ju tydligen över 24) blev Olliver 11 månader, tiden går verkligen så fort.
Han börjar bli stor nu lill killen, världens goaste är han, ja han har då nästan alltid ett smajl på läpparna =)

Ann var hit en sväng idag oxå, var riktigt trevligt har ju inte alls hunnit med att träffas mycket på sista tiden men så blir det ju ibland när båda har fullt upp på sitt håll.

Blev lite jobb oxå på kvällskvisten och det var inte helt fel.
Men det känns lite konstigt nu när man bara har 2 stycken som man går extra hos, är ju van att ha 7 stycken. men men.

Hade planerat att åka på banan imorron men som det känns nu så skiter vi i det, blir en skritt tur på skogen istället, känner bara för att vara hemma, när både jag och Johan är ledig för engångsskull, kul om man hinner med lite här hemma oxå.
Har lite små saker att pyssla med.

Iaf köpte lite julklappar och födelsedagspresenter åt Olliver på busbjörnen.se måste bara säga att så snabb leverans har jag inte varit med om förut och bra priser oxå, beställde igår (läs iförrgår) och fick grejerna idag (läs igår), där snackar man om service =)


Bilder....

Jag som har gnällt på Johan att han inte kopplat in den andra hårddisken som mina bilder ligger på, men det hade han tydligen gjort den låg bara under ett nytt namn =)
Hittade lite kort på Inge när han var liten =)
Billy får naturligtvis vara med på ett hörn han med =)






2 veckor



Ca 4-5 veckor


ca 3 månader


1 och ½ år



<3 underbaraste Billy

Låt mej vara....

Ja då sitter man här tidigt en torsdas morron, nää speciellt tidigt är det väl inte men hade planerat att vakna runt 9 tiden när Olliver vaknar, inte kloackan 7 när "han jag delar räkningar" med vaknar och konstaterar att han sovit över (inte första och inte sista ggr *suck*)
Så då klev men ju upp snällt och släppte ut hästarna så "han jag delar räkningar" med fick göra sej klar.

Ibland undrar jag om verkligen killar använder hjärnan...jag och Johan har snart varit ilag i 5 år, borde han inte känna mej vid det här laget??varför ska han då envisas med att prata med mej när jag kliver upp???okej om det är nå viktigt men bara en massa svammel, låt mej vara i 10-15 minuter så slipper jag bli så förbannat sur oxå..

Det värsta jag vet är när nån ska snacka med mej påengång när jag klivit upp, anntingen låter man mej ta en kopp kaffe och en prilla på det eller låter mej släppa ut hästarna efter det går det jätte bra att prata men låt mej få vakna till först.

Fast det  var inte hela världen att kliva upp så här "tidigt" tycker ju om att dricka kaffe och käka frukost i min ensamhet men enda nackdelen är att dan blir så lång. men mne

Snö tack!

Nu intväntar jag bara snön, minusgraderna är ju här =)
Var lite små kallt ute nu, har varit ute och fixat istallet och fixat med pållarna =)
Dante fick ett par hasskydd idag =) det var lite läskigt när han skulle in i boxen tyckte han men förhoppningsvis så sitter dom bra och han slipper alla trycksår.
Han är ju lite små duktig på att bädda upp allt spån i kanterna sen ligger han nästan på betongen, trots mycket spån =/ men men nu ska det väl inte spela så stor roll.

Har inte jobbat nå än i veckan och inget inplanerat än, känner mej lite smått rastlös när jag bara går hemma på dagarna nu, vill ju jobba lite oxå, men men det kommer väl =)

Vart ingen långpromenix idag då jag var ute i över en timme igår med båda hundarna och barnvagnen och gick i ilska så känner av det lite smått i låren idag =) men jag och Billy var ut på en liten promenix i skogewn idag =) han var ganska nöjd med att få vara själv och springa lös i skogen och nosa och dona =)


RSS 2.0