Väntar...

Sitter här och väntar på att tiden ska gå så jag och Olliver + hundarna kan packa in oss i bilen och åka och hämta Johan.
Ska till svärföräldrarna idag, Johans syster är hemma på besök så det blir go mat (antar jag =) ) som vanligt.
Sen kommer Johans mamma få sej en svans hela kvällen, Billy vet att dom alltid får en massa mat där så han lämnar knappt henne ur synfället , då kan man ju missa nå go saker ;)

Vad tiden går sakta när man bara sitter och väntar, tur jag har Olliver som håller mej sysselsat iaf =)

sova??

varför ska det vara så omöjligt att sova idag?? Olliver har sovit en halvtimme på hela dagen.
Fösöker ändra på hans sovrutiner lite, verkar som det räcker med en lur på dagen men han sov ju bara en halvtimme så det kommer nog vara en gnällig son ikväll men han kanske somnar tidigare på kvällen och sover hela natten och inte donar som han har gjort nu.

Ska iaf försöka hitta en ny säng till han, då det vrkar som han tycker spjälsängen är för liten, han rör sej hemskt mycket i sömnen har vi märkt nu så jag tror att det har varit pga det han har sovit dåligt på slutet i sin säng.
Sen växer ju hans tänder som ogräs just nu oxå såg idag att 2 till är på väg i överkäken så snart har han 8 tänder =)

Sen funderar jag på varför folk har så svårt att göra det rätta, varför krångla till allt och alltid tro det värsta? och när dom krånglar till att och går ifrån sin plan så sätter dom sej bara djupare i skiten istället för att göra det rätta??
Visa är ju bar rolig dom vill ha det på ett sätt men gör på ett helt annat så det bara blir kattskit men men inte mnitt problem igentligen men man blir lite trött ibland.

jaha

Kanske dags att uppdatera lite, var ett par dagar sen nu.
Har skaffat oss  en trådlös router nu, riktigt skönt att kunna anväda bärbara här hemma nu =)

Har väl inte hänt så mycket igentligen, hade lite besök av Ann igår så det blev lite skit prat och kaffe drickande.
Var ju på dejt med Ann och Angelica i söndags oxå, det var riktigt skoj.

Olliver var till tandhyginisten igår oxå, var väl inte så mycket hon pratade mest och kollade lite på tänderna.
Sen blev han vägd och mätt, han väger nu 8815g och var 72 cm lång =) han är så aktiv nu så vikten ligger typ still, men han växer på längden =)

Idag blir det bara lungt, Johan tog ju även passaten så vi är "fast" här hemma.

Vill ha....

Har varit ute på skogen och kört Lindus, han skötte sej bra förutom att det tydligen var en massa "troll" i skogen idag så han lära hoppa lite åt sidorna och dona =)
Var riktigt skönt ute idag, var riktigt skönt att få en paus från allt det vardagliga, behövde jag verkligen.

Ikväll blir det väl bara lungt, glo på nån film kanske.
Ska käka gott iaf blir kött och potatisgratäng idag =)

Imorron ska jag och Ann in till staden och leka med Angelica får se vad vi hittar på det slutar väl med att vi surrar bort tiden så vi inte han med nått annat ;) är lite lätt hänt när vi sätter igång.

Är sås ugen på att ha start häst igen nu, fan nu måste Lindus komma igång ordentligt så vi får ut och starta lite, måste ju få nån morot för allt slit man gör hemma oxå så man inte tappar motivationen.
Hoppas att det fortsätter vara mjukt i backen iaf en vecka till eller att det blir en massa snö, då kanske det blir en tripp till banan nästa helg =)

Bilder


jobb

Då var man inte arbetslös längre heller då =) var iväg en sväng i gårkväll och hälsade på en och fick skriva på papper på engång, idag ringer det och 2 pass är inbokade för nästa vecka =)
Så skönt att ha ett jobb igen, tack gumman för att du fixade.
Även om jag går hemma nu och är mammaledig så känns det riktigt jobbigt att inte veta hur jobb situationen kommer se ut + att dom extra kronorna jag fick när jag jobbade varannan helg verkligen var behövliga men nu löste det sej iaf =)

Igår kom Ann och chicko och Angelica och Lona hit var lite kaos artat en stund då det var hundbus och barna gråt.
Olliver vart lite rädd för Lona?? han som annars älskar hundar, men Senare så fick iaf Lona pussa lite på han och Olliver skulle klappa lite på henne =)
Går nog bättre nästa gång, vart nog kanske lite mycket där ett tag.

Imorse vaknade Olliver till vid 5 och då var jag så trött så jag orkade inte vagga han och dona utan han hamnade i våran säng och där sov han till 9 imorse, det var ju ganska skönt att få sova men jag kliver helldre upp vid 7 och har fått sovit själv hela natten, men sover inte så djupt när Olliver sover emellan men men.

Hart lite kort på kameran jag tänkte lägga upp senarer.

Satans natt...

Då var man "korthårig" igen, tog ut alla extensions, hade tappat så många + att många satt lös men känns lite konstigt.
Mitt hår har blivit så tunnt, det har nog slitit mer än vad jag trodde på håret, visst att jag inte är van men så här tunnt hade jag fan inte innan.
Bara låta det vara då och få växa på sej lite och återhämta sej.
Skönt att kunna tvätta och dona som vanligt + att Olliver inte får tag i det lika lätt =)

Gårkväll var inge rolig, då Olliver inte vill somna själv i sin säng nu efter förkylningen, så igår låg han och sov i min famn i 45 minuter när jag lägger ner han i sängen vänder han säg och ställer sej upp och börjar grina *suck* sen somnade han inte förens vid halv elva med JOhan i soffan.
Ikväll blir det nya tag, tänker inte hålla på och krångla så här nå mer.
Han sov iaf till 8 imorse så det var ju ett plus iaf.

Jag hade såna planer för kvällen igår, hade tänkt och städa och dona undan lite grejer så man får plats och det ena med det tredje men det sket sej ju ganska rejält, blir till att röja upp det värsta innan besöket kommer =)

Nice...

Idag har det varit en riktigt soft dag, Johan var hemma på förmiddan då han numera är pappaledig på onsda fm =) så vid 9 satt jag på hästryggen ute i skogen och bara njöt.
Eller lite less då det är hårt i baken nu så man kan ju bara skritta, men men får väl göra det bästa av situationen.
Gjorde klart i stallet när vi kom tebax, sen gick vi ut på en promenix med hundarna och Olliver så det var en jätte härlig fm. synd att det bara är en gång/vecka.

Försöker städa upp lite i den här svinstian oxå men för göra lite i taget då Olliver inte tycker att det är lika roligt.
Får ju besök imorron av Angelica och Lona =) om Angelica lyckas hitta hit  ;) det ska nog gå bra det.


---------------

Idag ska jag iväg till handgrejset och hoppas på att handleden nu har läkt så jag slipper den här skenan.
Maria var snäll och ska ta Olliver medans jag är där, sen blir det väl en massa skit pratande och kaffe drickande som vanligt när jag kommer tebax ;)

Jag hoppas på att det blir lite varmare innan vi ska åka så vägarna tinar upp, har ju inga vinterdäck på bilen än, hmm men det är ju ingen fara iaf så.

Lördans bravader

Nu har jag återhämtat mej från lördagen =) vart en ganska blöt kväll i lördags.
Var hem till Angelica där vi satt och förfestade lite kom några kompisar till henne dit oxå.
Sen drog jag och Angelica ner på krogen och där så tog vi oss en varsin long island ice tea, kan säga att det var första och sista gången jag drack en sån.
Den for direkt upp i huvet =S
Men hade en skit kul kväll =) men det är lika bra att hålla sej till öl hela vägen.
Igår låg jag på soffan nästan hela dan, var riktigt klen igår.
Var och hämtade Olliver på kvällen, var faktiskt skönt att han inte var hemma.

Idag bara regnar det igen, när fan ska det sluta regna och börja snöa i stället?? hörde ryktas att det snöar i stan, jag vill oxå ha snö.

Lära-gå-vagn

Olliver har börjat gått med lära-gå-vagnen nu, och han är ju så söt =)
Står väl inte på nu förens han går själv =)
Det har även kommit ner 2 små tänder  så nu kan han stoltsera med 5 tänder =)
Det går ju så fort.

Fick hem papper idag från gävle kommun att vi fått dagiplats från den 11 Januari.
Känns lite konstigt å tänka att han snart ska gå på dagis han är ju så liten fortfarande, men men, så är det när det är ekonomin som styr allt.

blir galen.........

Usch vilken tökig dag =( regnet öser ner och humöret är i bott.men men

Igår var hovis hit och skodde, Lindus fick på sej en ny sko, resten fick jag slå på på kvällen.
Då Lindus går med speciall skor på 3 fötter och dom fixar farsan och då hade han tydligen fått borra nya broddhåll och dom var inte jengad och det är verkligen jätte kul att jänga upp ett broddhål med en vanlig jängtapp el inte.
Men 2 av skorna fick jag dit utan problem, dom var riktigt lätt att få dit, men inte speciall, speciall skon där lyckades vi jänga sönder ena broddhållet men det funkade med rid jängtappen men när jag skulle dra i broddf*n så drar jag och drar tillslut drar jag av brodden så jängerna sitter kvar i skon *suck* hur förbannat less blir man inte då.
Så det fick bli en vanlig sko där, men sprickan är läkt så det är väl inte hela världen.
Men jag var så jävla less i över 2 timmar höll jag på och jävlades med alla dessa skor, så nu är jag så less på broddar, ojängade brodd håll och jängtappar så helften vore nog.

Tydligen så finns det borrar som jängar upp när man borrar ska införskaffa en sån till farsan så här orkar jag inte hålla på en vinter till, och tills jag får tag i en sån blir det till att köpa nya skor som han får kapa och svetsa på.
Tänker inte jävlas med ett ojängat broddhåll till. 

Vaccination

Olliver är då bra rolig han, när han ska sova inne så lär man dra vagnen en stund innan han somnar, men idag var veten hit då körde jag in Olliver i selkammaren och där somnade han på 3 röda =) sen låg han och sov där i över 1 timme, trots att det var folk in där och slamrade.
Undra om han trivs i stallet =)
Nu är Lindus vaccinerad iaf.

Hade en super bra kväll igår iaf hos Angelica, vi surrade och fikade i flera timmar.
Babblade lika mycket när jag kom hem men Johan han bara suckade och tyckte jag var jobbig ;)

Nää nu ska jag gå upp och bada Olliver =)


Svammel

Sitter och väntar på att tiden ska gå =) ska åka in till staden med Ann och uträtta lite ärenden och grejer.
Sedan ska jag till Angelica ikväll =) ska bli riktigt skoj.
Olliver ska till pappa och Lena och vänta där på Johan, som hämtar upp han efter jobbet.

Är bjuden på personlfest av Johans jobb i helgen, får se om pappa och Lena vill ha Olliver ännu en helg, eller dom jublar säkert men känns jobbigt ändå och fråga, dom ställer ju upp så mycket ändå. men men 

Nu vill jag verkligen att det ska komma snö, är så less på att inte kunna träna Lindus ordentligt, är ju mörkt nu när Johan kommer hem och det är inte speciellt kul å ut i skogarna i mörkret, men men imorron är jag så illa tvungen, får ta en ridtur och ta med pannlampa.
Tur man känner vägen ganska så väl nu så det ska nog gå bra, förutom att Lindus blir lite hoppig när det är mörkt men men, han måste ju tränas så jag har ju som sagt inte så mycket val.
När snön kommer så kommer vi göra en liten rundbana nere på åker så då kan man köra när som hellst och är man lite mörkrädd går det att köra ner traktorn och låta den stå på tomgång med lysena tänd så får jag en upplyst bana =)

Nää kanske ska sluta svammla runt och plocka ihop det sista och göra klart och åka till Ann.

Donat

Igår var vi ute och donade nästan hela dan, byggde lite grejer i stallet och städade upp lite, sånt som vi har tänkt att göra länge men aldrig har blivit av.
Så nu är jag riktigt nöjd, nu ser det snyggt och städat ut i stallet inte en massa grejer ivägen osv.

Var och hämtade Olliver på kvällen, var skönt att få hem han igen =)
Men just nu är han nästan gratis *suck* han är trött och orkar inte leka men han ska iaf inte sova i vagnen, då ska han bara klättra omkring, gör ett nytt försök.

Idag händer det väl inte allt för mycket, har ingenting planerat.
Kanske ska försöka röjja lite inne och fixa iordning, jaja vi får se om jag orkar.

Barnledig

Pappa och Lena var så snäll idag och kom och hämtade Olliver och ska ha han tills imorron kväll, så förhoppningsvis så kanske jag och Johan få lite gjort här hemma =) och sen är det faktiskt ganska skönt att bara få andas och slippa ansvar en stund.

Jag har iaf varit ute och kört Dante idag, första gången han går för vagn på över ett år, han var ganska så taggade om jag säger så =) svansen stod rakt ut och jag fick ligga ner.
Kommer nog ha lite träningsvärk i armarna imorron men kul var det.
Nackdelen var väl att han tappade en sko men han blev inte så trasig i foten som han brukar kuna bli, tur hovis kommer på tisda.

Sen har vi hunnit byggt vinterhage till våra hästar ¨å nu får dom stakrarna inte gå i stora hagen längre.
Så nu hoppas jag på snö snart så jag kan få göra mej en liten bana på delen som inte används =)


Hästjakt med traktor...

Har precis kommit in från stallet, har fått varit ut på hästjakt med traktorn i hagen.
Dante kom aldrig när vi skulle ta in dom, vi han plocka in alla dom andra hästarna och fortfarande ingen Dante.
Johan fick ta traktorn och åka ut och jag gick, när vi kommit ner i mer än halva hagen har fortfarande inte hästen dykt upp då börjar jag bli lite smått orolig, men då helt plötsligt kommer han i full fart =)
Jag har ingen anning om vad han har pysslat med annars så brukar båda hästarna stå och hänga vid ingången när det vankas kvällsmat.

Var ut på en rid tur med Lindus idag oxå tog Dante på släp, allt gick super tills vi stöter på 2 bilar som står parkerade mitt i vägen (jägarna som är ute och kollar passen *suck*) då fick vi stanna till och jag gick åt sidan men bilarna körde iväg så då vända jag om, hade ingen lust att möta 2 bilar med 2 hästar på den smala vägen.
Men då när vi började trava på hemvägen så började hästarna och hetsa varanndra och Dante skulle bita Lindus i halsen hela tiden, så då lessnade jag ut och red hem med Dante och tog en tur med bara Lindus.

Hade jag och Lindus varit en tecknad serie idag då hade man sett mej suttit på en hög med dynamit och en stubin som blixtrade bakom.
Det var verkligen som att sitta på dynamit idag =) men som tur var så blev det aldrig nån jätte explotion, bara några blindgångare =)



bättringsvägen

Förkylningen börjar bli bättre hos både mej och Olliver, nu är vi mest bara lite snoriga =)
Men jag hoppas Olliver kan sova själv snart, har fått sovit med han nu sen i måndags natt, 2 nätter på soffan och det är lite trångt det och sen inatt kom jag ju på den briljanta idèn att jag kunde ju bädda extra sängen som står i Ollivers rum... och det har jag inte gjort förr pga???? ingen som vet.
Så inatt har det blivit lite bättre sömn iaf då jag har kunnat rört på mej.

Funderar på om vi ska ta en tur in till stan, behöver åka upp på travet och köpa lite skor + att farsan måste fixa till dom så Lindus får sina speciallskor =) 

Vi får se hur Olliver mår efter fm vilan. men det ska nog inte vara nå problem.

Jag vill sova

Vad jag hatar och vara sjuk och det är inte det lättaste att orka med och ta hand om Olliver oxå som är sjuk men har ungefär 10 gånger mer energi än vad jag har.
Inatt har Olliver vaknat ca 1 gång/timme hela natten =( men dom flesta gånger har det räckt med att ta upp honom och vagga han lite så somnade han om men iaf.
Känner mej lite mör idag men men ta lite alvedon och bita ihop och ta tag idagen.

Känner mej lite piggare idag iaf och Olliver känns oxå lite bättre så hoppas att det går över fort, hatar verkligen att vara sjuk.
Johan börjar få ont i halsen han med så får se om vi ligger här som 3 slakt i helgen eller nått.


Gallskrik

Idag är inte min dag.
Börjar bli förkyld plus att jag inte har sovit speciellt mycket inatt då Olliver har varit skit konstigt.
Han har sovit mellan ½- 1 och ½ timme sedan har han vaknat och gallskrikit och varit otröstlig =( så vi har "sovit" nere på soffan hela natten, så idag känner jag mej riktigt mör och ont i kroppen. men men troligtvis är Olliver oxå påväg att bli sjuk om det är det som har spökat inatt då.
Jag hoppas verkligen att han kommer sova bra nu på dan iaf både för hans och min skull.

Allra hellst har jag lust å lägga mej i sängen och dra täcket över huvudet men det funkar ju inte riktigt så.
Det är bara och hoppas på att det går över fort.



dagens skratt

Då har man hållt på och ramla av idag å då =)
Jag och Johan var ut i stallet och skulle longera Lindus lite, Johan longerad och jag red, även att det var första gången att nån satt på Lindus vid longering.
Gick ganska bra förutom nån liten bakut spark och så tog vi en liten trav sväng ner i hagen och det var jätte läskigt tyckte Lindus.
Men iaf skrittade av Lindus lite i hagen och Johan gick med och pratade lite och på vägen upp så var Lindus som en fiolsträng och så började Johan springa och då exploderade Lindus han bockade, sparkade bakut och slängde med huvudet så jag lättade nog en halvmeter ifrån sadeln och Johan stod och garvade =)
men jag höll mej kvar, ända tanken uppe i luften var att jag inte fick ramla av för det kommer nog att göra ont.

Nu har passaten fått nytt batteri iaf så nu startar han utan problem, enda kruxet var ju att detta batteri var för kort istället *suck* men lite trix och hjälp från pappa så sitter det nu fast med ett spännband och en träkloss =S men det sitter fast och bilen strartar så nu skiter jag i vilket =)

Har även sökt 2 jobb plus skickat iväg 3 mejl till olika företag så är ganska nöjd idag.
Så nu är det bara och hoppas på att telefonen ringer =)

Dejten ;)

Nu är jag nyss hem kommen från en dejt med  Angelica och Lona =)
Hade en skit trevlig kväll, synd bara att det var så kort, Johan kom ju på tillslut att han skulle ut ikväll iaf så då lära jag ju åka hem och ta hand om min son =)
Eller Johan hade varit så snäll så Olliver sover och stallet var nästan klart, behövde bara mocka en box och ta in hästarna så det var jätte snällt.

Men det var knappt så jag tog mej till stan idag, då extra batteriet var inte riktigt full laddat så det gick inte å starta passaten med det, men som tur var så var Jonas här så jag fick start hjälp av han =)

Undra vad man ska fördriva kvällen med nu då i sin ensamhet, blir väl till å sitta här å slöa lite å sen en tidig kväller kanske....

mohahahaha

Nu är bollen satt i rullning, hoppas bara den rullar dit jag vill =)

----------------

Känner mej riktigt less idag och inte han Johan hjälpa mej med personligt brev igår heller. hmm får knopa ihop nått själv får Johan kolla igenom sen.

Idag ska jag och Inge in och träffa Angelica och Lona =) och förhoppningsvis så går dom 2 bra ihop så Inge kan få sej en lekkompis som är på hans nivå och orkar leka. 
Inge kör ju slut på dom hundar han har träffat.
Billy och Inge leker ju bra men där är det på Billys vilkor och det är han  som bestämmer =)

Nä om man ska ta tag i den här dagen så man får lite uträttat har några samtal att ringa och några ansökningar att skicka in. 

skit dag

Vilken jävla piss dag det här blev då....Chefen ringde nyss tydligen så är jag utan jobb nu =( dom ska ju göra sej av med massa vikarier nu pga att det finns så många övertaliga och trots att jag är in lasade nu så ligger jag så långt ner på listanså jag blir utan jobb, dom lär väl fortfarande erbjuda mej ett vikariat om det dyker upp nått men chansen är väl minimal *suck* blir så less. men men tur att man är mammaledig då så jag har ju ett par månader på mej att hitta nått annat jobb, men nu blir jag ju utan helg jobben och det hade jag behövt hmm får väl ta och slänga ut nå ansökningar då...

RSS 2.0